Cơ hội thay đổi: Lá gói với nấm và đậu phụ

20. 09. 2018
Hội nghị quốc tế lần thứ 6 về ngoại chính trị, lịch sử và tâm linh

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr và Ewa cũng tổ chức các khóa học nấu ăn có ý thức cho các cá nhân và nhóm, nấu ăn tại các sự kiện xã hội và riêng tư. Nếu bạn quan tâm, vui lòng liên hệ với họ trang web hoặc trên FB.

Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu

Suroviny těsto:

  • Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm

Suroviny plnící směs:

  • Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
  • Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
  • Dầu hướng dương 4 PL
  • Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
  • Muối biển 0,25 muỗng cà phê
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Kmín drcený 0,5 ČL
  • Slaná voda (veganská verze)
  • vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením

Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Giải thích: ČL = muỗng cà phê, PL = muỗng súp

Phương pháp:

Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.

Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.

Ewa và Petr chúc mọi người ngon miệng

Các bài báo tương tự